Hlavní obsah

Policisté brutálně zbili řidiče v diabetickém záchvatu. Vysoudil za to milióny

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevada

Osmatřicetiletého Adama Greena z Las Vegas brutálně napadli policisté a zlomili mu dvě žebra. Američan totiž dostal diabetický záchvat ve chvíli, kdy řídil automobil. Muži zákona se však domnívali, že je pod vlivem alkoholu. Green v úterý vyhrál soudní spor a dostane odstupné ve výši v přepočtu 5,7 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté brutálně napadli bezbranného řidiče, který dostal diabetický záchvat

 
Článek

Incident, který se odehrál 29. října 2010, natočila kamera na palubě policejního auta. Green začal cestou do práce během jízdy pod vlivem diabetického kómatu na silnici kličkovat. Okamžitě ho proto zastavili příslušníci nevadské dálniční police spolu se strážníky města Henderson.

Jeden z policistů se přiblížil ke stojícímu vozu, vytáhl zbraň a kopl nohou do řidičova okna. Jeho kolega pak diabetikovi nasadil pouta a spolu s dalšími muži zákona vytáhli bezbranného Greena z auta ven. Při tom mu sprostě nadávali a křičeli na něj, aby se nehýbal a aby nekladl odpor. Ze záznamu je ale patrné, že se Green nijak nebránil. Celkem pět policistů ho násilím drželo a jeden z nich ho několikrát kopnul do hlavy a hrudníku.

Po chvíli si jeden z policistů všiml, že má řidič u sebe lahvičku s inzulínem. Až v tu chvíli jim došlo, že trpí cukrovkou a zřejmě mu poklesla hladina cukru v krvi, a zavolali záchrannou službu. „Skončil jsem v nemocnici se dvěma zlomenými žebry, měl jsem nějaké rány na těle a monokl. Jejich chování by bylo ale nekorektní a nepatřičné, ať už bych byl pod vlivem alkoholu, nebo ne,“ popsal Greene televizi KTNV.

Vysoudil milióny

Čtyřnásobný otec, který trpí diabetem 26 let, se obrátil na soud, který mu v občanskoprávním sporu dal za pravdu. Jeho rodina vysoudila v přepočtu zhruba 5,7 miliónu korun. Green dostane od státu Nevada 670 tisíc a od města Henderson přes tři milióny korun. Město zaplatí i jeho manželce v přepočtu téměř 1,9 miliónu korun, informoval server huffingtonpost.com. Policista, který diabetika několikrát kopl, byl disciplinárně potrestán, u útvaru však zůstal.

Reklama

Výběr článků

Načítám