Hlavní obsah

Luxusní pašerácký tunel mezi Mexikem a USA skrýval koleje a výtah

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod společnou hranicí Mexika a USA byl ve středu objeven půl kilometru dlouhý tunel, který podle vyšetřovatelů nemá obdoby. Nacházela se v něm podzemní železniční dráha, hydraulické dveře i výtah. V tunelu se našlo také rekordní množství marihuany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejsofistikovanější pašerácký tunel skrýval koleje a výtahVideo: Reuters

 
Článek

„Jedná se bezpochyby o nejsofistikovanější tunel, který jsme kdy podél mexických hranic objevili,“ svěřil se listu Washington Post agent Derek Benner, který má na starosti vyšetřování.

Foto: Profimedia.cz

Vyšetřovatelé uvnitř tunelu

Tunel byl vykopán 12 metrů pod zemí a měřil přes půl kilometru. Začínal poblíž Tijuanského letiště v Mexiku a končil ve skladišti jedné průmyslové oblasti v kalifornském San Diegu.

Uvnitř něj se nacházely koleje, ale také hydraulické dveře a výtah. Dřevěné podlahy byly podle vyšetřovatelů pevné a celková výstavba byla stabilní. V tunelu bylo kvalitní osvětlení a ventilace.

Foto: Profimedia.cz

Součástí sofistikovaného tunelu byl také výtah

Vyšetřovatelům se zároveň podařil další kapitální úlovek: v podzemí se ukrývalo 32 tun marihuany. To je druhé největší množství, jaké kdy bylo ve Spojených státech objeveno, a zároveň jde o největší množství této drogy nalezené v pašeráckém tunelu.

Ve středu odkrytý tunel byl za poslední dva týdny druhý, který vyšetřovatelé na stejné trase objevili. Množství marihuany, jež bylo v těchto dvou tunelech zajištěno, dosahuje 50 tun.

Foto: Profimedia.cz

Uvnitř objeveného tunelu se nacházely koleje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám