Hlavní obsah

Za vraždu českého podnikatele hrozí Slovákovi doživotí

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Vyšetřovatelé slovenského Úřadu boje proti organizované kriminalitě ukončili v těchto dnech vyšetřování brutální vraždy českého podnikatele na Slovensku. Podali návrh na podání žaloby na 24letého Slováka Miroslava H. z Kysuckého Nového Mesta. Právo o tom informoval mluvčí prezidia policejního sboru Michal Slivka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V lednu 2011 kontaktovala policie České republiky své kolegy na Slovensku a požádala je o prověření informací o osobě, která byla v České republice evidovaná jako nezvěstná od roku 2007. Měli důvodné podezření, že osoba se může nacházet na území Slovenska.

Slovenští policisté našli zakopanou mrtvolu, kterou identifikovali jako nezvěstného podnikatele. Policie vzápětí zadržela a obvinila z vraždy Miroslava H., kterému hrozí odnětí svobody na 20 až 25 let nebo na doživotí.

V České republice je z této vraždy obviněný Petr V., který v roce 2007 začínal na Slovensku s obchodem s automobily. Na rozběhnutí obchodu si půjčil peníze od českého podnikatele a dluh postupně splácel. Po nějakém čase se mu dluh dál splácet nechtělo a rozhodl se, že podnikatele zavraždí. Petr V. se domluvil se Slovákem Miroslavem H., že českého podnikatele vyláká na Slovensko, kde ho zavraždí.

Při setkání v autobazaru v Žilině napadl Miroslav H. podnikatele železnou tyčí, následně ho Petr V. střelil do hlavy pistolí, kterou držel nelegálně. Podnikatel ještě jevil známky života, proto ho Miroslav H. opakovaně udeřil kovovou tyčí do hlavy. Vzápětí tělo podnikatele zakopali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám