Hlavní obsah

Zmizelou Češku hledá v Austrálii více pátračů

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY/PRAHA

Australské úřady zesílily pátrání po pohřešované 23leté ženě z České republiky, která se ztratila ve Sněžných horách na jihovýchodě země poté, co se v úterý oddělila v Novém Jižním Walesu od skupiny horských turistů. Informaci přinesla v pátek internetová stránka ABC News. Pátrání po zmizelé má skončit v noci.

Článek

"Nasadili jsme do pozemní skupiny více pátračů a pokusíme se prohledat více nepřístupného terénu. Tam se mohla dostat, pokud se vydala stezkou dolů do údolí, z něhož se pak nemusela dostat zpět," řekl k akci policejní inspektor Kim Taylor.

Po ženě dosud pátralo na zemi i ve vzduchu celkem 35 záchranářů, ale nyní se jejich počet zvýšil na 50. Žena má mít na sobě lehké oblečení, avšak neměla s sebou žádný telefon, potraviny, vodu či léky.

Policie se nicméně domnívá, že pohřešovaná má dobré šance na přežití vzhledem k dostatku čerstvé vody v horách a mírným nočním teplotám, které se pohybují kolem deseti stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám