Hlavní obsah

Vězeň zabil svou přítelkyni, tělo tři měsíce ukrýval v cele

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Otřesný případ vraždy v těchto dnech řeší věznice Lurigancho v peruánské Limě. Jeden z jejích svěřenců Jackson Conquet zavraždil během návštěvy svou přítelkyni a její tělo propašoval do své cely, kde ji ukryl. Dvaadvacetiletá Leslie Paredesová byla na místě nalezena mrtvá až tři měsíce po zabití, uvedl britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

V peruánské věznici Lurigancho, kde dvaatřicetiletý muž zabil svou přítelkyni, je kapacita odsouzených čtyřikrát překročena.

Článek

Holanďan Conguet se přiznal ke škrcení přítelkyně poté, co mu sdělila, že chce jejich vztah ukončit. Její tělo potom přenesl a ukryl pod betonovou lavičku ve své cele, kde jí postavil provizorní hrob.

Vyšetřování začalo poté, co se z cely začal linout silný zápach. Dvaatřicetiletý vrah se k činu přiznal. Ve věznici Lurigancho je umístěno na osm tisíc odsouzených, přičemž v mnoha případech se jedná o velice nebezpečné jedince.

Překvapivé je, že si nikdo ničeho nevšiml dříve, i když dozorci neustále sledují cely, aby zabránili neoprávněnému přebývání osob v celách vězňů po skončení návštěv. Nikdo však nepředpokládal, že Paredesová před více než třemi měsíci zločincovu celu neopustila.

Policisté nacházejí v celách nože a mačety

Ženino tělo bylo z místa odvezeno do márnice. Policisté, kteří nyní případ prošetřují, hledají podezřelé podněty v rámci celé věznice. V jejich hledáčku jsou především drogy a zbraně, ale našli například už nože, mačety či mobilní telefony.

Vládní úředníci přislíbili, že pověří dalších 150 členů ostrahy, aby se situace zlepšila. „Jsme tady s policií proto, abychom zlepšili a posílili bezpečnost,“ dodal peruánský ministr vnitra Miguel Hidalgo.

Žalář v Limě, který byl postaven v 60. letech minulého století, měl sloužit dvěma tisícům vězňů, ale ve skutečnosti jich tam přebývá čtyřikrát tolik. Policisté nyní řeší, zda chování personálu nebylo nedbalé. Conguet se dostal na mříže v květnu 2009 za obchodování s drogami.

Reklama

Výběr článků

Načítám