Hlavní obsah

Záchranáři vytahují stále další těla obětí nehody Air France

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranářům se v pátek podařilo z vody vytáhnout dalších šest těl obětí leteckého neštěstí, při němž do vod Atlantiku havaroval Airbus A330 francouzské společnosti Air France. Prozatím bylo nalezeno dohromady 50 těl obětí.

Foto: Reuters

Novináři dokumentují trosky letadla vytažené z moře.

Článek

Pátrání bude pokračovat nejméně do 25. června, i když záchranáři přiznávají, že některé oběti nemusejí nalézt nikdy. Vyšetřovatelé na souši také dostali poprvé k dispozici k prozkoumání první z vylovených trosek. Jsou to sedadla, kyslíkové masky a lahve na vodu.

Letadlo společnosti Air France se zřítilo v noci na 1. června na cestě z Ria de Janeiro do Paříže do moře. Hledání ztěžuje horšící se počasí a počínaje pondělkem se bude každé dva dny znovu rozhodovat o tom, kdy bude pátrací akce zastavena.

Pro objasnění příčiny nehody, o níž se zatím jenom spekuluje a nejčastěji se přitom hovoří o závadě rychloměru, je rozhodující, zda se podaří najít tak zvané černé skřínky. Snaží se o to francouzská jaderná ponorka a v neděli má do oblasti dorazit také americká technika schopná skříňky lokalizovat podle signálů, které má palubní zařízení vydávat 30 dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám