Hlavní obsah

Komisař Verheugen Zemanovi nevěřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Evropský komisař pro rozšíření Günter Verheugen prý nevěřil tvrzení českého expremiéra Miloše Zemana, že se odstěhuje na venkov a povede klidný život v ústraní. Verheugen tak komentuje nynější Zemanovo rozhodnutí ucházet se o křeslo českého prezidenta.

Foto: Michal Kubica

Fotografie pohřešovaného muže

Článek

"Nevěřil jsem svému příteli Milošovi, když mi před sedmi měsíci v Bruselu řekl, že až skončí jako premiér, odjede do své chalupy a povede klidný život v lese," řekl Verheugen. "Řekl jsem mu tehdy: Miloši, dnes tomu věříš a budeš tomu možná věřit ještě pár měsíců. Jsi ale natolik politický tvor, že si nedokáži představit, že bys přežil, aniž bys byl v první bojové linii," vzpomíná Verheugen a směje se poslednímu vývoji. "Teď uvidíme."

Zeman se v pondělí vrátil do Prahy ze svého ústraní na Českomoravské vrchovině. Ode dneška hodlá úřadovat v parlamentní pracovně místopředsedkyně sněmovny Jitky Kupčové. V pátek při druhé volbě prezidenta bude jeho soupeřem Václav Klaus a pravděpodobně také senátorka za ODA Jaroslava Moserová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám