Hlavní obsah

V USA se unesený chlapec po čtyřech letech vrátil domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Americká policie ve městě Saint Louis ve státě Missouri osvobodila dva chlapce, kteří byli drženi v zajetí jednačtyřicetiletým pachatelem. Jeden z hochů, kterému je patnáct let, se vrátil domů po více než čtyřech letech. Druhému je třináct let, byl unesen minulé pondělí.

Článek

Rodiče patnáctiletého Shawna Hornbecka nemohli věřit svým očím, když jim policie dovezla jejich syna. "Je to zázrak. Je to nejkrásnější den v našem životě," řekl Shawnův nevlastní otec Craig Akers. Shawnova matka Pam Akersová uvedla, že je ráda, že ho má znovu doma. "Cítím se stále jako ve snu, jenomže tentokrát je to sen se šťastným koncem," dodala.

Policii se podařilo vysvobodit oba hochy minulý pátek poté, co dostala zprávu o voze, který byl při unesení třináctiletého Bena Ownbyho.

Informaci policii podal Benův spolužák, který uvedl, že viděl bílou dodávku, která rychle odjela těsně poté, co Ben vystoupil z autobusu a zamířil domů.

Chlapci byli vězněni v bytě pachatele

Strážníci nalezli dodávku ve městě Kirkwood a zjistili, že majitelem vozu je jednačtyřicetiletý Michael Devin. Toho zatkli a prohledali jeho byt. Tam našli nejen Bena, ale k jejich překvapení také Shawna. Ten byl unesen v říjnu roku 2002 cestou na kole za svým kamarádem.

Od chvíle, kdy Shawn zmizel, jeho rodiče nepřestali doufat a založili také nadaci, která pomáhá rodičům dětí, které potkal stejný osud.

Lékaři upozorňují na možnost, že Shawn utrpěl vážné psychické trauma. Oba osvobození hoši jsou zatím na pozorování v nemocnici. Ani o motivech pachatele, který byl zatčen, nesdělila policie zatím žádné podrobnosti. Podle místního tisku je možné, že se únosce vydával za Shawnova skutečného otce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám