Hlavní obsah

Z Angoly beze stop zmizel Boeing 727

Novinky, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUANDA

Pátrání po letounu Boeing 727, který bez kontaktu s řídící věží odlétl 25. května z angolské Luandy, kde stál odstavený déle než rok, vyhlásily americké úřady po celé Africe. Informoval o tom včera list The Washington Post (WP). USA se obávají, aby stroj nezneužili teroristé k obdobnému útoku jako 11. září 2001 nebo k pašování drog či zbraní.

Článek

Vlastníkem 28 let starého stroje je od roku 2001 americká firma Aerospace Sales & Leasing Co. z Miami na Floridě, která jej loni pronajala nejmenované společnosti, jež nahradila sedadla nádržemi a chtěla rozvážet palivo na odlehlá africká letiště.

Ambasády USA v Africe se v této souvislosti dotazují hostitelských vlád na dva muže - Bena Padillu a Johna Mikela Mutantua, uvedl list WP. Do pátrání je zapojen i družicový průzkum. Nevylučuje se však ani obchodní spor: Nárok na letoun si činil miamský obchodník s letadly Mike Gabriel, jenž údajně odjel do Afriky, aby zabránil změně držitele stroje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám