Hlavní obsah

Sebevědomý Čunek: Chci 50 procent hlasů

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinému lidoveckému hejtmanovi Jiřímu Čunkovi sebevědomí nechybí. Když v pátek ve své centrále v pražském paláci Charitas špičky KDU-ČSL rozjížděly horkou fázi předvolební kampaně, tak ve své video zdravici prohlásil, že chce v krajských volbách na Zlínsku, kde je hejtmanem i senátorem, získat nadpoloviční počet hlasů.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Jiří Čunek

Článek

„Chceme dostat 50 procent hlasů, proto jsem raději zůstal tady ve Zlíně, kde je festival dětského filmu a kde děláme kampaň, a nedorazil jsem do Charitasu, protože v Charitasu se volit zlínský hejtman nebude,“ řekl Čunek.

Před čtyřmi roky získali lidovci na Zlínsku 22, 97 procent hlasů a podle čerstvého modelu volebního potenciálu agentury Kantar by ve Zlínském kraji zvítězilo ANO s 30,5 procenty hlasů a Čunkova kandidátka by brala jen 17,5 procenta.

Lidovci podle svého šéfa Mariana Jurečky, který vede olomouckou kandidátku, chtějí po krajských volbách rozšířit řady svých hejtmanů na dva až tři. Celostátní heslo kampaně KDU-ČSL je: Máme klíčová řešení.

Zdraví jako téma

V některých krajích zabrnkali na koronavirové téma. Např lídr na Vysočině a poslanec Vít Kaňkovský jde do voleb s heslem: Recept pro zdravou Vysočinu. Na Zlínsku je zase hlavním tématem stavba krajské nemocnice za osm miliard a lidovci tam mají heslo: Zdraví je více než politika. A v Moravskoslezském kraji zase slibují: Tablety pro všechny prvňáčky. V moravských regionech, kde jsou lidovci tradičně silní, tak kandidují sami, v českých krajích se spojili do koalic s ODS, TOP 09 nebo STAN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám