Hlavní obsah

PirStan moc neznám. Babiše se ale musíme zbavit, znělo na zahájení kampaně koalice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Koalice Pirátů a hnutí STAN zahájila ve čtvrtek v Ústí nad Labem horkou fázi kampaně před parlamentními volbami. Novinky při té příležitosti udělaly mezi přítomnými anketu, koho chtějí volit. Některým se koalice líbí, jiní ji neznají. Někomu se ale nelíbí žádné z kandidujících uskupení v říjnových volbách. Zazněla i kritika na premiéra Andreje Babiše, který vede v kraji kandidátku ANO.

Volební anketa v Ústí nad Labem Video: Novinky

 
Článek

„Piráty budu volit. Líbí se mi jejich program. Volila jsem je i loni a nezklamali mě,“ řekla Novinkám Lenka Zemanová, která za zahájením kampaně koalice v Ústí přijela až z Teplic.

Nechceme zvyšovat daně ani brát bohatým, slibují Piráti a hnutí STAN

Parlamentní volby

Radce Berounské se zase na koalici líbí, že přibližuje politiku mladým lidem. „Snaží se jim ukázat, že i oni mohou volit,“ uvedla. Na otázku, co si myslí o premiérovi, odpověděla: „Debil.“

„Myslím, že se musíme zbavit současného pana premiéra kvůli jeho dotačním kauzám a střetu zájmů. Nemyslím si, že je to dobrý vůdce,“ zkritizoval Babiše další z přítomných.

Fiala: Sázím na jednu kartu PirStan

Podcasty a pořady

Někteří voliči se pak zatím ještě rozhodují, komu hodí v říjnu svůj hlas. „Možná se rozhodnu na poslední chvíli,“ uvažuje Jana Šplíchalová z Ústí.

„Zatím jsem si neprošel všechny kandidáty, chci si to ještě projít, abych si byl jistý. Chtěl bych ale, aby bylo pro všechny rovné manželství. To je pro mě důležité stanovisko,“ váhá i Bohdan Manziuk.

„Na politiku moc nejsem“ 

„Já na politiku moc nejsem,“ řekl Novinkám prodejce jednoho ze stánků, které stály na Mírovém náměstí. Doplnil, že velkým fanouškem koalice není a nelíbí se mu ani nikdo jiný z kandidátů v letošních volbách.

Senior Karel František zase uvedl, že jako starší člověk se raději drží toho, co zná, tedy například sociální demokracie. „Naopak tuhle stranu moc neznám,“ míní.

Opozice tepala Hřibova náměstka: Jste zodpovědný za dopravní kolaps

Domácí

Horkou fázi kampaně zahájili v Ústí lídři koalice Ivan Bartoš (Piráti) a Vít Rakušan (STAN). Po krátké tiskové konferenci pak na náměstí diskutovali s přítomnými.

Právě v Ústeckém kraji povede kandidátku lídr koalice Bartoš. Střetne se zde s premiérem a šéfem hnutí ANO Babišem.

Do voleb do Poslanecké sněmovny zbývá necelý měsíc, konat se budou 8. a 9. října. Kandiduje v nich 22 uskupení.

Výběr článků

Načítám