Hlavní obsah

Ferjenčík, Pikal, Profant. Kdo z Pirátů končí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Volby do Poslanecké sněmovny skončily pro Piráty velkým fiaskem. Voliči totiž v koalici kroužkovali hnutí STAN, a za Piráty se tak do dolní komory dostali jen čtyři poslanci - lídr Ivan Bartoš, Olga Richterová, Jakub Michálek a Klára Kocmanová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mikuláš Ferjenčík (Piráti)

Článek

Jelikož Kocmanová nyní poslankyní nebyla, s mandátem se tak rozloučí devatenáct Pirátů.

Patří k nim i Mikuláš Ferjenčík, který v roce 2017 v rozhovoru pro časopis LUI řekl, že Piráti podporují aktivity směřující k uzákonění polyamorie (soužití tří a více lidí – pozn. red.) jako formy registrovaného partnerství s tím, že úkolem státu není lidem říkat, jak mají žít.

Chybět bude v dolní komoře také nynější místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal.

Starostové kroužkováním zmasakrovali Piráty

Parlamentní volby

Nebude tam ale ani Ondřej Profant. Ten zase po debatě o sňatcích jednopohlavních párů prohlásil, že Sněmovna je plná konzervativních bílých páprdů a velká část inklinuje k fašismu.

Sněmovnu opustí i Jan Lipavský nebo Lukáš Černohorský. Zákonodárcem nebude už ani Lukáš Bartoň nebo Ondřej Polanský.

Koalice PirStan získala ve volbách přes 15 procent hlasů, většina mandátů nicméně připadla hnutí STAN. Podle Bartoše za to mohou dezinformační kampaně, kterým Piráti čelili.

Reklama

Výběr článků

Načítám