Hlavní obsah

Feri po nařčeních ze sexuálního nátlaku složil mandát a nebude kandidovat

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslanec TOP 09 Dominik Feri rezignuje na mandát poslance a nebude kandidovat v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny. Oznámil to v úterý na svém Instagramu poté, co byl nařčen ze sexuálního násilí. Proti článkům se bude bránit u soudu.

Foto: Novinky

Dominik Feri

Článek

„Vždy jsem si přál politiku jinou, založenou na osobní odpovědnosti. Nyní chci jít sám příkladem. Rezignuji na mandát poslance a nebudu se účastnit podzimních voleb,” napsal poslanec na svůj instagramový účet.

Feriho už začala řešit policie

Krimi

Feri, který měl být čtyřkou pražské kandidátky koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) pro říjnové parlamentní volby, čelí nařčení, že v minulosti na domácích večírcích nutil ženy k sexu, i když to odmítly. Dít se tak mělo mezi lety 2015 a 2020. Svědectví několika dívek, které jeho chování popisují, přinesly v úterý společně Deník N a A2larm.

„Měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu,” popisuje jedna z nich.

Bránit se bude u soudu

Feri obvinění ze sexuálního násilí odmítl, omluvil se ale za nevhodné chování. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky,” napsal do prvního prohlášení, které vydal předtím, než se rozhodl složit mandát.

Proti tvrzením, která jsou podle něj nepravdivá, se hodlá bránit. „Nechci, aby lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly mé nejbližší okolí ani mé kolegy. Bránit se proti nim budu soudní cestou. Byla pro mě mimořádná čest sloužit a být vaším poslancem,“ dodal Feri.

Feri se omluvil za nevhodné chování. Nařčení ze sexuálního násilí odmítl

Domácí

Kauzou se již zabývá policie. „V následujících dnech bude rozhodnuto o tom, která součást policie šetření provede a jaký bude případný další postup,“ stojí na policejním twitterovém účtu.

Reklama

Související články

Feriho už začala řešit policie

Informacemi některých médií, podle kterých několik žen obvinilo poslance TOP 09 Dominika Feriho z nevhodného sexuálního chování, se v úterý začala zabývat...

Výběr článků

Načítám