Hlavní obsah

Projekty Ústavu makromolekulární chemie jsou na světové úrovni

– PRAHA
Novinky, Martin Singr, Scio

Vzdělávací a informační středisko Ústavu makromolekulární chemie Akademie věd ČR (ÚMCH) uspořádalo ve dnech 16. až 19. února letos již osmnácté makromolekulární kolokvium, určené k prezentaci výsledků badatelských projektů.

Článek

Cílem celoústavní konference bylo poskytnout pracovníkům ÚMCH veřejné fórum pro odborné diskuse nad aktuálními výsledky badatelských projektů řešených v loňském roce. Konference je určena především k prezentaci nejvýznamnějších výsledků výzkumných programů řešených v ÚMCH, nezávisle na formálním začlenění do grantových projektů.

Kolokvium je každoročně určeno výhradně k uvedení nových skutečně dosažených výsledků. Přednášet o nich by se mělo stát dle pořadatelů věcí prestiže každého vědeckého pracovníka zapojeného do řešení projektu, zvláště pak studentů a mladších spolupracovníků.

Celkem bylo v roce 2009 v jednotlivých sekcích kolokvia prezentováno 44 přednášek s různou tematikou. Z celkového počtu přednášek byla více než polovina prezentována doktorandy nebo mladšími vědeckými pracovníky, což je podle organizátorů velmi potěšitelné.

„Troufáme si tvrdit, že se letošní kolokvium velmi vydařilo – svědčí o tom nejen ohlasy řady zúčastněných, ale i poměrně velký zájem veřejných medií. Jsme rádi, že se kolokvia stala živým důkazem toho, že projekty řešené na našem ústavu jsou na světové úrovni a že výsledky práce doktorandů a mladších vědeckých pracovníků jsou nadějným příslibem nejen pro náš ústav, ale pro českou vědu obecně,“ shrnul letošní konferenci jeden z hlavních pořadatelů Tomáš Etrych.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám