Hlavní obsah

České univerzity se představí na veletrhu v Los Angeles

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek 27. února se v Americkém centru sejdou zástupci českých univerzit a vládních agentur. Důvodem setkání je příprava prezentace českého vysokého školství na celosvětovém setkání profesionálů v oboru zahraničních akademických mobilit. Letošní ročník proběhne v květnu tohoto roku v Los Angeles.

Článek

Česká republika se na veletrhu a konferenci organizované Asociací mezinárodních vzdělávacích institucí (NAFSA) premiérově představí v rámci samostatného stánku s projektem „Study in the Czech Republic“. Při rozhodování o podobě stánku a obsahu workshopu pořadatelé vychází ze zkušeností z roku 2008. České vysoké školy se setkání NAFSA v USA zúčastnily už loni, tehdy však v rámci stánku zemí Visegrádské skupiny.

Univerzity se zapojí do mezinárodního projektu

Jednodenní workshop je pořádán Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy (NAEP) ve spolupráci s česko-americkou Fulbrightovou komisí.

Co je NAEP?

Cílem NAEP je vytvářet informační systém o vzdělávacích programech EU a o jiných mezinárodních aktivitách. Poskytuje informační a konzultační služby týkající se svěřených programů, organizuje národní a mezinárodní semináře a konference, propaguje české školství v zahraničí a vydává informační materiály. Více informací o aktivitách NAEP je k dispozici na www.naep.cz.

Koordinátorka Tereza Babková z NAEP k workshopu říká: “Intenzivní setkávání a komunikace na platformě globální konference, jakou se NAFSA stala, vede k lepšímu zapojení univerzit do mezinárodní spolupráce v oblasti vzdělávacích výměn. Předpokladem ovšem je, že školy jsou dobře připraveny účast na takové akci efektivně využít. V tom jim chceme organizací přípravné schůzky trochu pomoci.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám