Hlavní obsah

Studenti mohou vyhrát cestu do Štrasburku

Novinky, Helena Šebestová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na portálu www.dvorek.eu probíhá školní soutěž "MééEU - Evropský parlament pro studenty", ve které mohou soutěžící vyhrát výlet do Evropského parlamentu. Hra začala 1. října 2009 a skončí 31. března 2010. Zapojit se lze během celé této doby.

Článek

Evropský parlament pro studenty aneb MééEU je webová hra pro studenty středních škol a jejich učitele. Soutěž pořádá CpKP střední Čechy a Generation Europe, za finanční podpory Evropského parlamentu. Zúčastnit se mohou tříčlenné týmy minimálně 15tiletých studentů středních škol, které se do hry přihlásí zasláním vyplněné přihlášky na adresu redakce@dvorek.eu a vytvořením profilu virtuálního poslance. Tým tří studentů musí být doplněn učitelem příslušné školy, tutorem pro daný tým.

V průběhu soutěže studentské týmy simulují práci poslanců Evropského parlamentu. Vyjadřují se k předloženým problémům, vytvářejí vlastní návrhy k hlasování, hledají argumenty a vypracovávají analýzy k daným tématům. Za různé aktivity získávají různý počet bodů, hráči a jejich učitelé s nejvyšším počtem bodů se pak zúčastní studijní cesty do Evropského Parlamentu, která se uskuteční v dubnu 2010.

Hra Evropský parlament pro studenty - MééEU umožňuje studentům vytvořit virtuální kancelář pro vlastního virtuálního poslance, se kterým posléze reagují na výzvy předkládané virtuální Evropskou komisí. Cílem hry je poznat, „jak to chodí“, nacházet dobrá řešení pro celoevropské problémy.

Hra je postavena na vzdělávacím portálu Dvorek.eu, který se věnuje výchově k demokracii formou podpory studentských prací na aktuální společenská témata. Portál je komunikační platformou mladých občanů EU, kteří si při vzájemné interakci vytváří komunitární povědomí a posilují tak své evropské postoje a občanství.

Další informace o soutěži, včetně přihlášky a podrobných pravidel, naleznete na stránkách www.dvorek.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám