Hlavní obsah

JAMU povede hudební skladatel Ivo Medek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Janáčkovu akademii múzických umění v Brně (JAMU) zřejmě povede hudební skladatel a pedagog Ivo Medek. Akademický senát jej tento týden po hlasování navrhl na funkci rektora. Návrh na jmenování teď senát postoupí prezidentovi Václavu Klausovi. Informoval o tom současný rektor Václav Cejpek, jehož funkční období skončí 31. ledna příštího roku.

Článek

Medek si ve svém programu vytknul jako hlavní cíl udržení současné úrovně akademie i ve zhoršených ekonomických podmínkách, kdy se mohou snížit příjmy školy. „To si vyžádá množství starostí, tvrdé a soustavné každodenní práce a žádné velké vavříny,“ uvedl Medek v programu.

Jediným protikandidátem Medka byl Petr Oslzlý, pedagog, dlouholetý dramaturg Divadla Husa na provázku a šéf Centra experimentálního divadla. Cejpek se již o hlasy členů akademického senátu neucházel, blíží se ke konci svého druhého funkčního období.

Třiapadesátiletý brněnský rodák Medek v letech 2002 až 2008 vedl jako děkan Hudební fakultu JAMU. Nyní je proděkanem pro vědu a výzkum. Je autorem více než 50 skladeb z oblasti orchestrální, komorní a elektroakustické hudby, věnoval se také multimediálním projektům, úspěch slavil se skladbami pro bicí nástroje. Podílel se na činnosti souborů Ars Incognita a Ensemble Marijan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám