Hlavní obsah

Vzdělávací síť Open Mind: profesionálové učí profesionály

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádní profesionální učitelé ani lektoři. Každou dovednost učí jen lidé, kteří se jí sami živí a kteří dosáhli výsledků vzbuzujících respekt, ať už se jedná o marketing, finanční řízení, vedení lidí či cokoliv jiného. To je zásada, kterou deklaruje vzdělávací síť Open Mind.

Článek

„Nechceme konkurovat velkým agenturám.  Není to možné už proto, že všichni naši vedoucí kurzů věnují většinu času svým hlavním profesím, takže možnosti expanze jsou omezené,“ říká Petr Hampl, jeden z tutorů sítě a spolupracovník firmy  Software602.

Podle něj se budou řady vedoucích kurzů, postupně rozšiřovat. „Nebudeme ale s takovým rozšiřováním spěchat. Chceme do sítě Open Mind zařazovat jen lidi, kteří svou práci dělají na výborné úrovni. A to nepoznáte ze životopisu. Většinou takového člověka musíte znát nebo aspoň dobře znát někoho, kdo s ním pracoval,“ popisuje ambice Open Mind Hampl. Dříve působil ve společnosti Logica jako její marketingový ředitel pro region střední a východní Evropy. Tím je dáno i zaměření kurzu, který sám vede – marketing technologií.

Dalšími zakládajícími členy sdružení jsou Vladimír Braun, jednatel konzultační firmy Business Excellence Consulting, Slávka Hametová, ředitelka místního zastoupení firmy Strategix a Martin Ohlídal, ředitel pro konzultační služby ve společnosti Centire.

„Reagujeme na poptávku po vzdělávání tohoto typu, ale především děláme něco, co nás baví,“ říká Slávka Hametová. „Vycházíme z premisy, že i manažerské řemeslo je pořád jen  řemeslo. Že se ho nejlépe naučíte spoluprací s někým, kdo má rozsáhlé praktické zkušenosti, chce je s vámi sdílet a umožní vám vyzkoušet si různé úlohy v praxi. Právě na nácvik praktických zkušeností je naše kurzy z velké části zaměřeny.“

Reklama

Výběr článků

Načítám