Hlavní obsah

Přípravná část Pražského studentského summitu vyvrcholila

Novinky, bob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V prostorách Vysoké školy ekonomické v sobotu probíhalo páté setkání účastníků Pražského studentského summitu. Účastníci mají před závěrečnou konferencí poslední šanci rozšířit své znalosti o diplomacii a zdokonalit se ve svých rétorických a argumentačních schopnostech. Setkání se opět účastnili zajímaví hosté z oblasti politiky a diplomacie.

Článek

Na panelové diskuzi, věnované vztahům mezi Spojenými státy americkými a Evropskou unií, vystoupil mimo jiné nizozemský velvyslanec při NATO Herman Schaper či spolupracovník londýnského Mezinárodního institutu pro strategická studia Bastian Giegerich. Mezi účastníky prestižního vzdělávacího projektu zavítal také bývalý náměstek generálního tajemníka NATO pro veřejnou diplomacii Jean Fournet.

„Panelové diskuze jsou na Summitu sice novinkou, ale vzhledem k pozitivním reakcím studentů v nich budeme rádi pokračovat,“ řekl hlavní koordinátor projektu Jan Pýcha. „S potěšením sledujeme, že jsou účastníci na každý další workshop připravenější. Kladou hostům někdy opravdu záludné otázky,“ dodal s úsměvem.

Pražský studentský summit, který tvoří tři dílčí projekty, nabízí českým studentům možnost alternativního vzdělávání. Prostřednictvím Modelu OSN, NATO a Evropské unie si mohou vyzkoušet, co všechno obnáší práce profesionálního diplomata a diskutovat o aktuálních světových problémech.

Co je Pražský studentský summit

Pražský studentský summit je vzdělávací projekt pořádaný Asociací pro mezinárodní otázky (www.amo.cz), který simuluje reálná diplomatická jednání. Tvoří ho tři dílčí části: Model OSN a Model NATO, určené pro středoškoláky, a Model Evropské unie, jehož účastníci jsou již posluchači vysokých škol. Vyvrcholením přípravných setkání je slavnostní konference.

Po pěti přípravných setkáních program vyvrcholí několikadenní konferencí. Tento rok proběhne slavnostní zahájení 6. března v Obecním domě a jednání budou pokračovat v hotelu Hilton Prague do 9. března. Pořadatelem Pražského studentského summitu je Asociace pro mezinárodní otázky (www.amo.cz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám