Hlavní obsah

Univerzita Palackého pořádá v sobotu den otevřených dveří

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Uchazeči o studium na některé z osmi fakult Univerzity Palackého mají v sobotu jedinečnou možnost navštívit Olomouc a seznámit se s místem svého budoucího studia. Vysoká škola pořádá den otevřených dveří.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Ilustrační foto - Olomouc

Článek

Zástupci Univerzity Palackého předají uchazečům informace nejen o možnostech studia, ale i o podmínkách přijímacího řízení, zázemí univerzity či nabídce studentského ubytování. Každá z osmi fakult má pro uchazeče připravený vlastní program.

V současné době studuje na univerzitě kolem 21 000 posluchačů. Více informací o Dnu otevřených dveří na Univerzitě Palackého naleznete zde.

Na dvě z fakult Univerzity Palackého mohou uchazeči v případě některých oborů absolvovat přijímací zkoušky, aniž by cestovali do Olomouce. Právnická a filozofická fakulta totiž uznávají výsledky Národních srovnávacích zkoušek, které mohou studenti absolvovat přímo v blízkosti svého bydliště. Zkoušky se navíc konají v šesti termínech.

Na Karlově univerzitě byl o informační den zájem

Dny otevřených dveří pořádají obvykle jednotlivé fakulty vysokých škol samostatně. Některé univerzity však vedle toho pořádají různé akce s cílem informovat uchazeče o možnostech studia pro všechny fakulty v jeden den.

Například o minulém víkendu proběhl v pražském areálu Albertov Informační den Univerzity Karlovy. Na této akci se prezentovalo všech 17 fakult UK. Informační den vzbudil zájem 3500 návštěvníků.

Reklama

Související články

Univerzita Karlova pořádá informační den

Tradiční Informační den Univerzity Karlovy proběhne v sobotu 22. listopadu od 9:30 do 15:30 v pražském areálu Albertov. Představí se zde všech 17 fakult této...

Výběr článků

Načítám