Hlavní obsah

Studenti Univerzity Tomáše Bati pořádají festival v trolejbusech

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně chystají na 11. února 2009 nový projekt, který ponese název BUsFEsT. Jedná se o originální a v České republice zatím ojedinělý hudební festival. Unikátní bude tím, že se bude odehrávat v trolejbusech zlínské městské hromadné dopravy.

Článek

Celá akce bude začínat ve večerních hodinách, kdy se několik trolejbusů Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice s.r.o. promění v pojízdné koncertní sály. Dopravní prostředky vyjedou na celkem čtyři třicetiminutové jízdy Zlínem. Po dobu těchto jízd budou v každém z nich probíhat koncerty žánrově velmi rozmanité, slyšet bude možné rock, jazz, blues, funky, reggae a další.

Vždy po půlhodinové jízdě si cestující bude smět přestoupit na další hudební linku a poslechnout si žánrově odlišnou muziku. Ani při posledním přestupu však hudební promenáda neskončí, BUsFEsT totiž vyvrcholí velkolepým koncertem v prostorách samotné univerzity.

Inspirace přišla z Německa

„Inspirovala jsem se projektem, který jsem viděla v Německu. Jmenoval se BePop!BeMobile!, nadchla mě jeho originalita, tak jsem si řekla, že by bylo fajn něco podobného udělat ve Zlíně. V květnu se mi podařilo BUsFEsT obhájit, v průběhu září jsme sestavili tým a teď už pilně pracujeme na přípravě celé akce,“ uvedla projektová manažerka Vendula Velísková.

Zároveň uvedla, že se na realizaci tohoto nového projektu, kde má velký prostor také kreativita, moc těší. V organizaci projektu přitom nejde jen o zábavu. Podobně jako zlínský Majáles, Miss Academia, B-fashion a další projekty je také hudební BUsFEsT pořádán v rámci studijního předmětu Komunikační agentura, který je součástí studia na Fakultě multimediálních komunikací UTB .

Reklama

Výběr článků

Načítám