Hlavní obsah

Do prvních tříd bylo zapsáno 96 432 dětí

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Z číselných údajů, které zveřejnil Ústav pro informace ve vzdělávání vyplývá, že ani v příštím školním roce nepřesáhne počet dětí v prvních třídách základních škol hranici 100 tisíc žáků. Tato hranice byla pokořena naposledy ve školním roce 2000/2001.

Článek

Podle Ústavu pro informace ve vzdělávání přišlo k zápisu do prvního ročníku základních škol v tomto roce 113 353 dětí. Převažovali chlapci, dívek bylo jen 46,1 %.

Ne všechny děti, které se mezi 15. lednem a 15. únorem tohoto roku dostavily k zápisu, usednou v září do školních lavic. Rodiče 16 902 dětí požádali pro své ratolesti o odklad školní povinné docházky. O odklad přitom žádají častěji rodiče chlapců, a to ze 66 %. Zapsáno tak bylo 96 432 dětí.

Dlouhodobě se procento realizovaných odkladů pohybuje kolem 22 %. Lze tedy předpokládat, že počet odkladů v září přesáhne počet podaných žádostí. V loňském roce nastoupilo do prvního ročníku základních škol 93 tisíc dětí.

Do školních lavic usednou žáci v příštím školním roce poprvé v pondělí 1. září. První delší pauza od učení je čeká v od 27. do 29. října v podobě podzimních prázdnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám