Hlavní obsah

Na Českých akademických hrách bude 2 500 sportovců

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

České akademické hry jsou již připraveny ke svému startu. Od 14. do 20. června bude bojovat o sportovní slávu 2 500 českých vysokoškoláků. V bodovací soutěži bude na základě všech sportovních výsledků vyhlášena také nejlepší vysoká škola v republice.

Článek

Vysoké učení technické bude akademické hry pořádat již podruhé. Brněnská technika hostila totiž hned první ze šesti dosud proběhlých ročníků. Rozpočet akce činí dva miliony korun, o jeho uhrazení se podělí Česká asociace univerzitního sportu, město Brno a Jihomoravský kraj

Nově zařazené sporty jako taekwondo by podle organizátorů měly zvýšit atraktivitu her. Díky novinkám mezi odvětvími se celkový počet sportů vyšplhá na číslo 31.

„Her se zúčastní kolem 2 500 vysokoškolských sportovců z více než 35 vysokých škol v ČR. V soutěžích karate je přislíbena i účast zahraničních vysokoškoláků, kteří míří do Polska na akademické mistrovství světa. Ostatně hry v Brně budou sloužit jako kvalifikace hned na několik akademických světových šampionátů – v orientačním běhu, vodním slalomu, karate, beach volejbalu a golfu. Trenéři budou jistě bedlivě sledovat i soutěže ve futsalu a florbalu, které budou také nominační.“ představil letošní ročník her ředitel Centra sportovních aktivit VUT v Brně Jaroslav Bogdálek.

Poslouchat se bude rock

Akademické hry však neslibují pouze velké sportovní výkony. Přichystáno je i vystoupení rockových skupin pod širým nebem v rámci programu Open Air ČAH 2008.

České akademické hry 2008 - disciplíny:

aerobic, atletika, badminton, baseball, basketbal, florbal, fotbal, frisbee, futsal, golf, házená, cyklistika MTB-CC,  judo, karate, lukostřelba, nohejbal, orientační běh, plavání, plavání s ploutvemi, plážový volejbal, softball, bouldering, stolní tenis, šerm, šipky, taekwondo, tenis, veslování, volejbal, vodní slalom a sjezd.

16. června proběhne Den zdraví, na němž vyškolení zdravotníci Červeného kříže budou zdarma provádět vyšetření cholesterolu v krvi a měření tuku a tlaku. K tomu poskytnou i individuální poradenství. Tato možnost však platí jen pro pojištěnce VZP ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám