Hlavní obsah

Plavčíkem v USA - netradiční studentská brigáda

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letních prázdnin využívá řada studentů k získávání zahraničních pracovních zkušeností. Jednou z nich může být i práce plavčíka ve Spojených státech. Podobnou praxí prošlo již více než 1000 českých studentů, letos přibudou další desítky.

Článek

International Lifeguard Club nabízí dva programy Plavčíkem v USA – Full service a Self service. Jsou určeny výhradně studentům denního studia vysokých škol, vyšších odborných škol a denního doktorandského studia, kteří jsou ve věku od 19 do 28 let.

Tento program zahrnuje celý servis související s vycestováním do USA. Nutná je základní znalost angličtiny pro řešení běžných situací a účast na rekurzu, kde zájemce prokáže plavecké schopnosti.

Zájemci musí projít testem

Nutností je uplavat 500 metrů za méně než 14 minut, vylovit 3 puky z hloubky 3 metrů a šlapat vodu 90 vteřin bez pomoci rukou. Kdo projde těmito testy, má cestu do USA otevřenou. Pak již zbývá jen podepsat a zaslat závaznou přihlášku a následně vyhovět finančním podmínkám programu. Po rekurzu každého čeká ještě lifeguardský kurz organizovaný certifikovanými instruktory Amerického červeného kříže a kurz Pool Operatora. Povinností je pracovat od data příletu (24. května) do prvního zářijového dne.

Vlastní brigáda se týká práce na pozici lifeguarda/pool operátora na bazénu v oblasti východního pobřeží USA (Maryland, Virginie, Washington DC). Odměna činí 8,50 $/hodinu po získání průkazu Pool Operatora, práce bude v rozsahu 46-60 hod./týden - mimo school hours. Studenti budou mít sjednané ubytování v částečně zařízených apartmánech.

Náklady spojené s vyzvednutím na letíšti a cenou uniformy jsou zahrnuty v 1300 $, které bývají poté strhnuty z výplat v průběhu léta. Ubytování je zařízeno od příjezdu do 15. září. Možný je také menší bonus na konci léta při dobře vykonané práci a finančně podařené sezóně.

Letenku na Baltimor International Airport nebo Dulles International Airport ve Washingtonu D.C. si každý účastník zajistí sám. Je důležité vědět, že ILC odpovídá pouze za dodání podkladů pro víza, za průběh záchranářského kursu a za průběh kursu pool operátora. Za tyto služby si ILC účtuje účastnický poplatek.

Školení instruktory Amerického červeného kříže

Další možností spolupráce jsou projekt Self Service, jenž je určen pro studenty, kteří mají zájem pouze o zařízení podkladů a kurz plavčíka. Práci v USA už mají tito zájemci zajištěnou. Tito studenti získají podklady pro udělení víza, třídenní vyškolení instruktory Amerického červeného kříže v Praze, po kterém dostanou certifikát Amerického červeného kříže Lifeguard.

Tento certifikát se vystavuje na 3 roky a uchazeč ho dostane po příjezdu do USA. Samozřejmostí je pojištění a další nezbytnosti a rady pro pobyt. Další možnosti spolupráce jsou Job Offer, kdy je uchazeč registrován u jiné agentury a má zájem o práci plavčíka.

Modul Work and travel USA je pro zájemce, kteří nechtějí být plavčíky, ale chtějí vyjet do USA za prací a cestováním. INtership & Trainee poskytuje rozšiřování vědomostí v oboru, který zájemce studuje. Poslední možností je pouze udělat si kurz plavčíka.

Pokud máte zájem, je třeba jednat rychle, přihlásit se je možné pouze do konce dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám