Hlavní obsah

Učňové se budou podílet na výstavbě kampusu

Novinky, The Independent, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Střední škola v anglickém Gloucestershire, která připravuje budoucí řemeslníky, se pustila do neobvyklého projektu. Do výstavby nově budovaného kampusu se rozhodla zapojit i samotné učně a studenty.

Článek

Učňům a studentům bude svěřena kompletní stavba a vybavení jedné z budov. Učitelé si od nápadu slibují, že budoucí elektrikáři nebo instalatéři získají praktické zkušenosti, které by jim jiná škola nebyla schopná nabídnout.

V budově, která bude v budoucnu sloužit jako ubytovna, jsou veškeré práce svěřeny studentům a učňům. Ti dostanou za úkol vybudovat kuchyni, koupelnu nebo pokoje. Veškeré vybavení a stavební práce budou mít na starost učni v zednických, štukatérských, malířských, instalatérských, truhlářských či elektrikářských oborech. Plánováním a dohledem nad stavbou budou pověřeni studenti kurzu zaměřeného na stavební management.

"Myslíme si, že pokud studenti budou pouze navštěvovat kurzy v útulných a vytápěných učebnách, o skutečném životě se mnoho nenaučí. Chtěli jsme pro ně najít prostředí, které bude více přibližovat realitu," objasnil hlavní motiv celého projektu Jeremy Williamson, zástupce ředitele školy.

Nápad vítají i samotní studenti. "Bude to příjemná možnost opustit běžnou hodinu, kde se člověk naučí jen běžným základům. V ubytovně budeme dělat například dveře nebo regály, takže to bude o poznání vzrušující," uvažuje Gareth Proud, šestnáctiletý truhlářský učeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám