Hlavní obsah

Nejlepší školní časopis na webu má královéhradecké gymnázium

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Punkl.cz je středoškolský internetový časopis, který vydávají královéhradečtí gymnazisté. Kdo čte název tohoto e-zinu jako „pankl“, pochopil správně: punk totiž v očích středoškoláků není mrtev stejně jako literární odkaz patronky gymnázia Boženy Němcové, dříve Panklové. Punkl.cz se letos stal nejlepším školním časopisem v Česku.

Článek

Získal cenu magazínu pro studenty Topzine.cz pro nejlepší školní časopis a noviny na internetu v roce 2010. Výsledky soutěže byly dnes vyhlášeny v Brně.

„Můj hlas pro Punkl.cz byla letos jasná volba, protože všechny ostatní přihlášené internetové magazíny opravdu výrazně převyšuje. Je vidět, že tito studenti se neučí jen podílet na školním magazínu, ale sledují i aktuální trendy profesionálních internetových periodik,“ sdělil za porotu 4. ročníku soutěže Martin Peška, třiadvacetiletý vysokoškolský student žurnalistiky a současně manažer magazínu pro studenty Topzine.cz.

Peška na Punkl.cz oceňuje především originální a profesionální grafické zpracování, jasnou identifikaci se školou, aktualizovaný obsah logicky členěný do rubrik, ale také propojení se sociálními sítěmi Facebook a Twitter, kde redakce komunikuje se čtenáři. Školní časopis se tak může snadno dostat ke čtenářům i mimo školu.

Mezi přihlášenými internetovými školními časopisy byly podle Pešky velké rozdíly. Většina z nich je jen elektronickým archívem propracovanějších tištěných verzí časopisů, což je podle slov Martina Pešky škoda. Mnohdy do internetové verze časopisu přispívají svými oficiálními sděleními vyučující častěji než studenti a e-ziny se tak stávají spíše hlásnou troubou vedení školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám