Hlavní obsah

O Zlatého Ámose se bude ucházet 53 učitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku se bude letos ucházet 53 pedagogů, z toho 39 žen. U žáků a studentů se popularitě těší vyučující celkově nepříliš oblíbených předmětů. Největší zastoupení totiž mají s devíti účastníky učitelé matematiky, osm nominovaných učí chemii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Loňská vítězka Hana Pacíková se svou třídou

Článek

Nejoblíbenější pedagog se bude v tradiční anketě vybírat po třiadvacáté. Nejvíce nominací tentokrát přišlo z Moravy. Devět nominovaných učí v Moravskoslezském a osm v Jihomoravském kraji, sedm oblíbených pedagogů působí v Praze.

„Z počtu přihlášených mám samozřejmě radost, je to jeden z nejsilnějších ročníků,” uvedl v tiskové zprávě ředitel ankety Slávek Hrzal.

Žáci představí své kandidáty

V lednu a únoru se postupně uskuteční regionální kola ankety, na nichž musejí žáci zajímavým způsobem představit své kandidáty porotě a obhájit svou nominaci. V krajích s alespoň třemi nominovanými, kterých je devět, bude udělován titul krajský Ámos.

„Regionální kola jsou zároveň oceněním všech, kteří byli svými žáky na titul Zlatý Ámos navrženi. Jsou to nejoblíbenější učitelky a nejoblíbenější učitelé na jednotlivých školách a uznání jim právem patří,” doplnil Hrzal.

Ocenění bude více

Vítězové regionálních kol se 3. března zúčastní semifinále. Finále se uskuteční 18. března tradičně v pražském hotelu Olšanka. Vedle Zlatého Ámose ještě dětská porota zvolí Dětského Ámose a prostřednictvím SMS hlasování se bude vybírat Ámos sympaťák.

V doprovodných anketách budou vybráni také nejoblíbenější učitelé některých předmětů. Ministerstvo školství ocení Ámose češtináře a sponzoři ankety podobně jako loni Ámose fyzikáře a Ámose chemikáře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám