Hlavní obsah

Hračkou roku se stali Tučňáci na ledu

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zlatého medvídka za absolutního vítěze soutěže Hračka roku ve středu v Praze obdržela hra SMART: Tučňáci na ledu dodavatele Mindok. Společnost si odnesla ještě další dva stříbrné sošky. Celkem na ocenění dosáhlo devět společností v 11 kategoriích.

Foto: Hračka roku

SMART: Tučňáci na ledu

Článek

„Máme z toho velkou radost, prostě tučňáci jsou tučňáci,“ řekl manažer výroby Mindoku Pavel Prachař, když si převzal cenu za absolutního vítěze za rok 2012. Tučňáci vyhráli v kategorii „Hry, puzzle a karty“ a celkově u poroty zabodovali nejvíce.

Foto: Hračka roku

SMART: Tučňáci na ledu

Tučňáci na ledu je logická hra, v níž je třeba na nevelké ploše umístit všechny dílky na správná místa, zároveň vybrat pro každý dílek správný tvar.

Foto: Hračka roku

SMART: Tučňáci na ledu

„Pět tučňáků se pohybuje po ledové ploše. Ledové kry se posouvají a srážejí a tučňáci na nich tancují a kloužou všemi směry. Prolomit ledy nebude snadné a naskládat všechny kry na herní desku? To bude také pěkná dřina. A co teprve dostat všechny tučňáky na ta správná místa,“ stojí v oficiálním textu distributora.

Foto: Hračka roku

Příběhy z kostek

Prachař dodal, že hra byla vyrobena v Belgii, kde na jejím vývoji pracovaly, jak je obvyklé, celé týmy. „Vždycky se klade důraz na grafické provedení a vzdělávací hodnotu. Nápady ale pocházejí vždy od jednoho člověka,“ řekl Prachař a zmínil se i o další hračce z distribuce jeho společnosti Příběhy z kostek, která excelovala v kategorii „Vzdělávací, hudba a věda“.

Foto: Hračka roku

Baby Tablet

„Příběhy z kostek vymyslel Rory O’Connor z Irska a z jeho garáže se dostaly do celého světa. Jen v USA se jich v minulém roce prodalo milión,“ popsal Právu Prachař.

Foto: Hračka roku

Vaporizr - RC model na dálkové ovládání

Dva stříbrné medvídky náleží společnosti MPK Toys CZ. V kategorii „Baby a předškolní“ zaujala svým Baby Tabletem a v kategorii „Auta a autodráhy“ svým Vaporizrem na dálkové ovládání.

Foto: Hračka roku

Winx: Believix Fairy

U panenek si porotu získaly víly Winx: Believix Fairy dodavatele ADC Blackfire Entertainment, v soutěži stavebních setů vyhrálo možná nepřekvapivě Lego Trading, ovšem se setem hlavně pro dívky Lego Friends Olivia a její dům.

Foto: Hračka roku

Lego Friends Olivia a její dům

V kategorii akčních figurek zvítězila Flexi Monster dodavatele EP Line SE, v případě „Umění a řemeslo“ získala sošku hra Filó distributora Press-Pygmalion. Z elektroniky nejvíce zaujal Dětský počítač Spiderman od Olymptoy, z venkovních a sportovních hraček Trojkolka Mini Micro 3v1 od společnosti Micro koloběžky - Jiří Prkna a ze sběratelských kolekcí Smeťáci Trash pack od Cobi trading.

Foto: Hračka roku

Flexi Monster

Šestý ročník soutěže Hračka roku zorganizovali prodejci hraček Sparkys a Pompo. O vítězích rozhoduje šestičlenná porota, která se řídí několika kritérii. Nejsměrodatnější při tom pro ni je, jaký měla hračka úspěch v prodeji - to činí pětinu známky. Velký význam se klade také na to, jak je hračka zábavná, na její vzdělávací a herní potenciál a na bezpečnost.

Foto: Hračka roku

Filó

Méně závažná kritéria pak jsou originalita, design a vzhled, kvalita použitých materiálů, názory na internetu a hlasování veřejnosti.

Foto: Hračka roku

Dětský počítač Spiderman

Členy poroty jsou Karel Humhel - klinický psychiatr, psychoterapeut a soudní znalec; Ludmila Antošová z institutu pro testování a certifikaci hraček; Petr Hůlek - redaktor časopisu Svět hraček; Tereza Svobodová - obchodní ředitelka hračkářského řetězce Sparkys; Vladimír Šůla - majitel společnosti a řetězce hračkářství Pompo a Vladimíra Šmuková - prezidentka nadačního fondu Pink Bubble, jehož cílem je podpora onkologicky nemocných dětí a mladistvých. Právě ty nejlepší hračky roku dostanou.

Foto: Hračka roku

Trojkolka Mini Micro 3v1

Foto: Hračka roku

Smeťáci - Trash pack - blister 5 smeťáků

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám