Hlavní obsah

V Pardubicích vystaví grafické práce vysokoškoláků

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Galerii Univerzity Pardubice se od 8. února představí veřejnosti svými pracemi studenti oboru Grafická tvorba-multimédia z Katedry výtvarné kultury a textilní výroby Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.

Foto: Vladimíra Maxová

Článek

„Autoportrét a Ex Libris a jiné - to jsou témata, která spolu zdánlivě nesouvisí, a přesto kladou před studenty otázky, které je nutí přemýšlet o stejném: kdo jsem já, kdo ti druzí a jak to zaznamenat. Jakým znakem, jakým jménem se mohu podepsat, označit, nazvat. Já a Ty, moje a cizí. Co mohu vyjádřit písmem, co znakem, co symbolem. Jak užít iluzivní obraz, fotografii,“ uvedla Jaroslava Severová z královéhradecké univerzity.

Jsou to základní cvičení, která se provádí na začátku studia oboru. „Zkoumáme možnosti počítačové grafiky, snažíme se dozvědět něco o sobě, o tom co umíme a víme a o co usilujeme. Zjistili jsme, že je to zajímavé a užitečné,“ dodala Severová.

Výstava prací hradeckých vysokoškoláků potrvá ve vestibulu Univerzitní knihovny do 28. března, bude otevřena od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám