Hlavní obsah

Grantová a Technologická agentura ČR se v únoru sestěhují do společných prostor

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Grantová i Technologická agentura ČR se z odloučených pracovišť přestěhují do nových společných prostor v Praze 6 na Evropské třídě. Informoval o tom server ceskapozice.cz. Grantová agentura ČR (GAČR) podporuje prostředky ze státního rozpočtu především základní výzkum, teprve rok existující Technologická agentura (TAČR) má podpořit vazby mezi firmami a veřejnou výzkumnou sférou.

Článek

Agentury podepsaly sedmiletou nájemní smlouvu na prostory v budově Hadovka Office Park. „Do nových prostor se z Národní třídy přestěhujeme hned 1. února,“ potvrdil Petr Matějů, předseda Grantové agentury. „My se tamtéž přesuneme 17. února,“ doplňuje Karel Klusáček, šéf TAČR.

Grantová agentura ČR letos rozdělí vědcům dvě miliardy korun, Technologická agentura nedávno v premiérovém programu Alfa rozdělila 780 miliónů Kč na společné projekty firem a výzkumných institucí.

Podle Klusáčka i Matějů získají agentury ze společného zázemí řadu synergií. „Některé prostory budeme sdílet, celkem bude k dispozici devět zasedacích místností. Provázanost je logická i z hlediska pořádání různých konferencí, seminářů a workshopů, které stojí na pomezí základního a aplikovaného výzkumu,“ říká Matějů.

„Sousedství a stálá výměna informací podpoří i přímou návaznost aplikovaného výzkumu na výzkum základní,“ dodává Klusáček. Výhodou mají být mimo jiné nezávislejší IT.

Z nové „grantové centrály“ mohou mít radost i dejvičtí akademici; nedaleko je univerzitní kampus ČVUT či VŠCHT, výhledově by zde mohlo vyrůst i elitní kybernetické centrum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám