Hlavní obsah

VUT nabídlo přednostně ubytování studentům ze zaplavených oblastí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vysoké učení technické v Brně (VUT) nabídlo přednostně ubytování na kolejích studentům z oblastí především na severu Čech, které v létě postihly záplavy. Podle mluvčí univerzity se škola snaží vyhovět i zájemcům z postižené oblasti, kteří by jinak na ubytování neměli nárok. VUT se tak přiřadila mezi další české vysoké školy, které se snaží pomoci studentům zasaženým povodněmi.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Koleje a menzy VUT v Brně kontaktovaly 21 studentů ze zaplavených oblastí, kteří měli podanou žádost o ubytování. Na začátku září bylo již 11 žádostí kladně vyřízeno a zbývajících deset je v jednání," uvedla mluvčí VUT Jitka Vanýsková.

Studentům z oblastí zasažených povodněmi pomáhají i jiné české univerzity. Například Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem vyhlásila sbírku, jejíž výtěžek bude v listopadu věnován na pomoc lidem zasaženým povodněmi v Ústeckém kraji.

V první polovině září se zase v Jizerských horách konal pochod Vodohospodářská padesátka a jeho výtěžek putoval na pomoc obětem povodní. Účastníky závodu ubytovala na kolejích Technická univerzita v Liberci.

Blesková povodeň v létě postihla především Liberecký kraj, kde si vyžádala pět lidských životů. Postiženo bylo 81 měst a obcí a voda zasáhla území o rozloze 1800 kilometrů čtverečních. V současnosti severní, střední, ale i východní Čechy sužuje opět déšť a vysoké hladiny řek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám