Hlavní obsah

Zítra začne druhý ročník Smíchovského kulturního podzimu v rytmu jazzu

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městská část Praha 5 podpořila další ročník unikátního kulturního festivalu zaměřeného zejména na hudbu a tanec – Jazz On 5 – Smíchovský kulturní podzim 2010. Tento druhý ročník festivalu proběhne ve dnech 28. 9. až 5. 10. 2010 ve smíchovském klubu Jazz Dock na Janáčkově nábřeží.

Článek

Během osmi dnů se na tomto novém progresivním pódiu uskuteční celkem 15 koncertů a tanečních představení, ve kterých se představí umělci z USA, Velké Británie, Slovenska, Kuby, Venezuely a České Republiky.

„Naše městská část podporuje dlouhodobě kvalitní kulturní projekty, ať jsou to výstavy, divadla nebo koncerty. Celý program je navíc doplněn velmi kvalitní produkcí z domácí hudební scény a také divácky atraktivními tanečními představeními, které návštěvníci jazzových klubů v tomto kontextu málokdy spatří,“ říká místostarosta Michal Šesták, který má kulturu ve svém resortu.

Asi největší pozornost upoutají hudební hvězdy světového kalibru – americký zpěvák Vinx a také zpěvačka Joyce Cobb, kterou doprovodí známý newyorský pianista Michael Jefry Stevens se svým triem. Také newyorská avantgardní skupina Gebhart Ullman / Steve Swell Quartet zaručuje skvělý kulturní zážitek a také kontakt s tím nejprogresivnějším, co se děje v centru světového jazzu – New Yorku.

Kompletní program najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám