Hlavní obsah

V Brně chystají mezinárodní konferenci o bateriích a akumulátorech

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) VUT Brno společně s Ústavem anorganické chemie Akademie věd ČR (UACH) chystají již 11. ročník Advanced Batteries, Accumulators and Fuel Cells (ABAF). Tato konference proběhne v Brně od 19. – 22. září 2010.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Konference za dobu svého trvání sdružila především odbornou, ale i část laické veřejnosti z celé Evropy i ze všech částí světa. „Bude to již 11. konference v sérii, zúčastnili se jí už vědci z více jak 27 států světa,“ říká hlavní organizátorka konference Marie Sedlaříková z Ústavu elektrotechnologie (UETE).

Velký význam má celá konference ve vztahu k životnímu prostředí a problematice elektrochemických zdrojů elektrické energie, zejména z hlediska výkonu a prodlužování životnosti baterií využitím nových materiálů a technologií. „Cílem bylo a je sledování hlavního směru výzkumu a vývoje nejmodernějších chemických zdrojů energie,“ dodává Sedlaříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám