Hlavní obsah

Bývalí medici z Univerzity Palackého se po 50 letech sejdou na zlaté promoci

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Medicínští senioři, kteří absolvovali Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci v roce 1960, se po 50 letech sejdou při zlaté promoci. „Jsem hrdý na naše absolventy, protože návrh na tuto akci vzešel od nich,“ říká proděkan pro rozvoj a vnější vztahy LF profesor Vladimír Mihál.

Článek

Zlatá promoce se uskuteční 25. června v 15 hodin v aule Filozofické fakulty. Na Lékařské fakultě jde o první akci tohoto typu. Od roku 2006 probíhají Zlaté promoce také na Přírodovědecké fakultě, kde mají za sebou už tři akce. „Pořádáme také stříbrné promoce pro absolventy po 25 letech,“ vysvětluje Dagmar Zlámalová z Děkanátu PřF. „Nejbližší promoce budou právě ty Stříbrné někdy v říjnu, Zlaté bývají až v listopadu,“ dodává Zlámalová.

Vedle promovaných lékařů se slavnostního aktu zúčastní rektor Univerzity Palackého profesor Miroslav Mašláň, děkan profesor Zdeněk Kolář a proděkani Lékařské fakulty. Před padesáti lety v roce 1960 na Lékařské fakultě UP promovalo 126 absolventů studijních oborů Všeobecné lékařství a Zubní lékařství a na letošní slavnostní událost jich dorazí více než polovina Do Olomouce při této příležitosti přijedou také lékaři z různých koutů republiky i celého světa.

„Je to velmi užitečné i pro samotnou fakultu. Mnoho našich absolventů jsou špičkoví odborníci ve svých oborech a my se od nich dovídáme spoustu zajímavých zkušeností a poznatků. Osobně považuji intenzivní kontakt s absolventy za velmi důležitý, je to v podstatě nejlepší způsob evaluace naší činnosti a pomáhá nám to například i při sestavování curicula. Rádi bychom tuto tradici udrželi i do budoucna,“ dodává Mihál.

Reklama

Výběr článků

Načítám