Hlavní obsah

Praha 1 zahájila projekt zaměřený na úroveň školního stravování

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Filip Dvořák, starosta Městské části Praha 1, navštívil minulý týden školní jídelnu na Uhelném trhu. Návštěva byla součástí projektu, jehož cílem je, ve spolupráci s rodiči žáků základních škol, pracovníky školních jídelen a odborníky na zdravou výživu, analyzovat úroveň stravování dětí a prosadit změny, které budou vycházet z doporučení odborníků i požadavků rodičů a dětí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V první fázi projektu oslovil Filip Dvořák rodiče žáků škol zřizovaných první městskou částí s žádostí o stanovisko k úrovni stravování i skladbě jídel ve školních jídelnách.

Součástí druhé fáze pak budou návštěvy jednotlivých jídelen. Ta na Uhelném trhu byla zatím první. „Chci se na místě seznámit s prostředím, názory pracovníků i samotných dětí a samozřejmě ochutnat, co se dětem vaří,“ vysvětlil starosta.

Na závěr návštěvy prohlásil, že je spokojený. „Děti dostávají s ohledem na cenu velmi dobrou kvalitu a i prostředí je příjemné,“ řekl a dodal, že chce ještě s odborníky diskutovat například o možnostech zajištění společného zásobování jídelen nebo třeba o tom, že by radnice ve zvýšené míře upozornila zejména seniory na možnost nákupu obědů ve školních jídelnách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám