Hlavní obsah

Čeští studenti převzali Iberoamerické ceny za své původní práce

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ocenění za své práce převzali včera tři studenti českých vysokých škol, laureáti tradiční Iberoamerické ceny. Soutěž pro studenty pořádali už popatnácté zástupci diplomatických misí iberoamerických zemí akreditovaných v ČR.

Článek

Na nejvyšší umístění dosáhla Lucie Hrušková, druhé místo obsadil Tomáš Došek (oba z VŠE) a jako třetí se umístila Ada Coneca z Univerzity Karlovy. Porota, složená z nejvyšších zástupců velvyslanectví iberoamerických zemí, tentokrát vybírala z 26 přihlášených textů zaměřených na problematiku latinskoamerických zemí a zemí Pyrenejského poloostrova, psaných ve španělském či portugalském jazyce. Vítězové si odnesli finanční odměnu ve výši 1000, 700 a 500 amerických dolarů.

Další tři studenti (Dagmar Antošíková, Petr Gojda a Magdalena Tomanová – všichni studenti

Univerzity Karlovy) pak obdrželi čestná uznání komise.

Iberoamerická cena se udílí od roku 1994 a je jedinou svého druhu v Evropě. Zúčastnit se jí mohou vysokoškolští studenti bakalářského a magisterského programu, kteří jsou české národnosti, žijí v České republice a předloží vlastní vědeckou práci s přímým vztahem k Latinské Americe nebo Pyrenejskému poloostrovu.

Letošní laureáti Iberoamerické ceny

1. místo: Lucie Hrušková, studentka Vysoké školy ekonomické v Praze, za práci: Současné symboly kultury regionu Pantanal v Mato Grosso do Sul

2. místo: Tomáš Došek, student Vysoké školy ekonomické v Praze, za práci: Znovuzvolení prezidenta v Latinské Americe – je třeba se něčeho obávat?

3. místo: Ada Coneva, studentka FF Univerzity Karlovy, za práci: Azorská emigrace do jižní Brazílie

Iberoamerické státy se v organizaci soutěže každoročně střídají. Letošním organizátorem bylo Velvyslanectví Mexika v České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám