Hlavní obsah

Školáky čeká pět dní volna, po státním svátku podzimní prázdniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školáky čeká pět dní volna. Po dnešním státním svátku jim hned začínají dvoudenní podzimní prázdniny. Na ně navazuje víkend. Volno se týká žáků základních, středních a speciálních škol. Na prodloužený víkend připravily dětem zábavní program třeba hrady, zoologické zahrady nebo planetárium. Děti mohou vyrazit také do přírody, bude však velmi chladné počasí.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Školáky čeká pět sdní volna

Článek

Noční prohlídky připravili od pátku do neděle třeba na hradě Bouzov u Olomouce. O historii objektu bude návštěvníkům vyprávět například čert, hejkal, trojhlavý drak, Bílá paní či Ohnivec. Zábavná odpoledne připravují na podzimní prázdniny také zoologické zahrady, třeba v Ostravě, Děčíně nebo ve Dvoře Králové. Pražské děti pak mohou v neděli zavítat do planetária, kde si budou moci zblízka prohlédnout sluneční soustavu, zjistit, co všechno ji vlastně tvoří, a porovnat velikosti a vzdálenosti planet.

Pokud děti vyrazí ven, musejí počítat s chladným počasím. Zima bude hlavně od pátku, denní teploty pak až do konce týdne nepřesáhnou sedm stupňů Celsia. Na víkend hlásí meteorologové polojasnou oblohu, pršet by mělo jen ve čtvrtek.

Dalších prázdnin se děti dočkají až na Vánoce. Volno budou mít od středy 23. prosince, do lavic se vrátí 4. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám