Hlavní obsah

Zmatená žena napadla policisty nožem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dobou přibývá případů trestných činů páchaných lidmi s narušenou psychikou. Strážníci se s nimi setkávají téměř denně. Poslední případ se stal ve čtvrtek v noci, strážníci museli použít donucovací prostředky, aby zmatenou ženu zpacifikovali. Skončila v nemocnici, nikomu se nic nestalo.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V jednu hodinu ráno přijali strážníci z Prahy 6 oznámení, že v Koulově ulici se nachází zmatená žena, kterou údajně někdo pronásleduje. Hlídka se spojila s oznamovatelem, který jí sdělil, že při venčení psa potkal neznámou ženu. Svěřila se mu obavou, že je pronásledována a někdo ji chce unést.

Hlídka mladou ženu ztotožnila a snažila se zjistit, kdo jí má ohrožovat. Žena se chovala zmateně a nedokázala vysvětlit, co se děje. Hlídka pojala podezření, že trpí duševní poruchou. Přivolala proto záchrannou službu.

„Žena začala být neklidná, začala křičet a chtěla z odejít. Strážníci se jí snažili uklidnit a vysvětlovali, že jí nehrozí žádné nebezpečí. Nato žena z kapsy vytáhla nůž a zaútočila na strážníka. Ten se útoku vyhnul a tasil služební zbraň. Žena nůž pod hrozbou namířené služební zbraně po chvilce odhodila na zem. Hlídka jí poté, za použití donucovacích prostředků, nasadila pouta a zadržela. U mladé ženy strážníci nalezli dva pepřové spreje, dvoje nůžky, šroubovák a několik injekčních jehel,” informoval mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Věc si převzala Policie ČR. Záchranáři ženu za asistence strážníků převezli do jedné z pražských nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám