Hlavní obsah

Zlínský zámek připravil na sobotu Letní poetický večer

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romanticky prožitý večer za doprovodu klavíru, violoncella a krásné literatury připravil pro milovníky kultury na dnešní večer Zlínský zámek. Hudbu Rachmaninova nebo Saint-Saënse, čtení z děl Cervantese, Hrabala a dalších si mohou vyslechnout na nádvoří zámku v sobotu 21. července od 19 hodin.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Komponovaný večer, ve kterém se prolíná hudba a literatura, zpříjemní jeden ze sobotních letních večerů na nádvoří zámku ve Zlíně. Skladby Rachmaninova, Saint-Saënse, Hopfa, von Paradise a Faurého interpretují Radana Beláková (klavír) a Karolína Zívalíková (violoncello). „K létu, a k tomu zámeckému zvlášť, melodie neodmyslitelně patří,“ podotkl Martin Pášma, ředitel společnosti Zlínský zámek.

„A stále populárnější je takzvané interpretační čtení. Proto výjimečné skladby doplní čtení, zejména klasiků české literatury 20. století.“ Konkrétně úryvky ze Švejka Jaroslava Haška, Saturnina Zdeňka Jirotky a Obsluhoval jsem anglického krále od Bohumila Hrabala. Zahraniční literaturu zastoupí Miguel de Cervantes a jeho Don Quijote. Četby se ujme Martin Pášma.

Letní poetický večer se koná na nádvoří zlínského zámku v sobotu 21. července v 19 hodin. V případě nepříznivého počasí se přesune do Velkého sálu ve 2. nadzemním podlaží. Vstupné činí 50 Kč, rezervace míst je možná na telefonním čísle 602 560 020.

Zámecké kulturní léto dále připravuje:

28. 7. Svatoanenská slavnost baronky Hauptové

4. 8. Večer flamenca

10. 8. projekce filmu Věčně tvá nevěrná

11. 8. projekce filmu Den co den

Další informace na www.zlinskyzamek.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám