Hlavní obsah

Zlínské mažoretky jsou nejlepší v ČR

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý úspěch si užívají mažoretky Taneční školy A+A Mědílkových, které se o víkendu vydaly do Poděbrad na Mistrovství České republiky mažoretkových skupin. Domů se pak vrátily ověnčené titulem Mistr České republiky. Prestižní ocenění se tím do Zlína vrací po pěti letech.

Foto: Archív mažoretek

Vítězný tým mažoretek s Mědílkovými, v popředí s putovním pohárem Mistra ČR republiky i s nejvyšším oceněním – křišťálovou Korunou krále Jiřího.

Článek

„Zároveň zvítězily i v kategorii nejlepší pochodovky – což je disciplína, kdy mažoretky pochodují na náhodně losovanou hudbu. Vybírá se z deseti známých pochodů. V této disciplíně jsme naposled zvítězili před deseti lety. Celkově byly naše seniorky tak úspěšné, že zvítězily napříč všemi kategoriemi a získaly hlavní cenu Mistrovství ČR – Korunu krále Jiřího,“ vypočetl úspěchy taneční mistr Aleš Mědílek.

Konkurence byla přitom v Poděbradech velmi silná – utkalo se zde čtyřicet osm nejlepších mažoretkových skupin z celé České republiky a jen v seniorské kategorii jich bylo dvacet čtyři.

„Chtěla bych moc poděkovat holkám – mažoretkám, protože byly opravdu výborné. A poděkování za podporu patří i Kulturnímu fondu města i všem fanouškům,“ vypočetla vedoucí vítězných mažoretek Dana Mědílková.

„Tímto úspěšným víkendem v Poděbradech jsme postoupili na podzimní mistrovství Evropy do Anglie, takže momentálně nás čeká vypisování žádostí o dotace a granty, abychom mohli na soutěž vyrazit. Formu na vynikající reprezentaci Zlína děvčata rozhodně mají,“ dodala Dana Mědílková.

Reklama

Výběr článků

Načítám