Hlavní obsah

Zlín, jediný prvoligový tým bez výhry na jaře, trenéra neodvolal

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér Bohumil Páník se svým realizačním týmem u prvoligového fotbalového týmu FC Fastav Zlín nekončí, i když jeho tým v deseti utkání po sobě nedokázal ani jednou zvítězit.

Foto: FC Fastav Zlín

Bohumil Páník

Článek

„Rozhodlo o tom v úterý 18. dubna mimořádné několikahodinové zasedání vedení klubu, které reagovalo na sobotní prohru Zlína na domácích hřišti s Teplicemi 0:2,“ informovala tisková mluvčí klubu Zuzana Molková.

Vedení FC Fastav podrobně analyzovalo současnou situaci a rozhodlo ponechat trenéry ve svých funkcích. „Současně ale přijalo opatření k nápravě. Jedná se ovšem o interní záležitosti,“ uvedla v tiskové zprávě Zuzana Molková.

Stejně jako v loňské jarní sezoně se i letos zlínští fotbalisté potýkají se ztrátou výkonnosti - v deseti utkáních získali pouze čtyři body a vstřelili dvě branky. Přesto se díky vynikajícím podzimním výsledkům drží v tabulace na šestém místě a boje o záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži jim nehrozí.

Odvolání trenéra si zřejmě nepřejí ani samotní hráči. Vyplynulo to alespoň se slov krajního obránce Lukáše Pazdery, který příčinu nelichotivých výsledcích nevidí v trenérovi, ale v hráčích.

Jednou z příčin nelichotivého stavu je zranění několika hráčů, např. Dame Diop si kvůli zlomenině lícní kosti a otřesu mozku na jaře už nezahraje. Další hrají se sebezapřením, jako například Antonín Fantiš, nebo loňská posila Jean David Beauguel, který zatím vstřelil obě branky Zlíňanů. Zlín marně hledá další střelce, když tým opustil šestigólový Harba, který odešel do ciziny, a také další útočník Marek Jordan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám