Hlavní obsah

Zfetovaní řidiči spolu závodili a ohrožovali ostatní, zastavila je zásahová jednotka

Novinky, Milan Haluška

Krušnou pondělní směnu měli jihomoravští policisté ze zásahové jednotky. Cestou ze zásahu v podvečer narazili na dva řidiče, kteří nebezpečně brázdili silnice v ulicích Brna a svým jednáním ohrožovali ostatní řidiče a chodce.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

"Poblíž křižovatky ulic Řípské a Olomoucké si všimli vozidla BMW, které uvedenou křižovatku projelo neřízeným smykem a pokračovalo vysokou rychlostí do centra Brna. Rychlost řidič nezmírnil ani při odbočování, což uvedlo auto do několika dalších smyků. Při jednom z nich řidič jen těsně minul auta stojící vedle něj na červenou, při dalším zase narazil do obrubníku zastávky MHD, kde na spoj čekal cestující," informovala policejní mluvčí Petra Vedrová.

Zásahová jednotka využila momentu, kdy řidič zastavil na červenou. Policisté poté vyzvali osádku vozu k prokázání totožnosti. Zároveň zastavili další podezřelé vozidlo značky Ford, z jehož agresivního způsobu jízdy po stejné trase bylo zřejmé, že jeho posádka s řidičem BMW závodila.

"Jak policisté zjistili, vozidlo BMW bylo před několika dny odcizené v Rakousku a bylo opatřené registrační značkou od úplně jiného auta. Za volantem seděl devětatřicetiletý Slovák se zákazem řízení, který byl navíc pod vlivem drog. I jeho pětadvacetiletý kolega v druhém voze Ford se ulicemi proháněl zfetovaný," doplnila mluvčí.

U obou řidičů policisté nalezli drogy. Řidiči byli na místě zadrženi a umístěni do policejní cely, jejich případnou další trestnou činností se budou nadále zabývat kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám