Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič v Havířově srazil chodce, ten zraněním na místě podlehl

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K tragické nehodě došlo v pondělí před 23. hodinou v Havířově na dlouhé třídě, poblíž autobusové zastávky u fontány Jitřenka. Čtyřiadvacetiletý mladík tam v Peugeotu 306 srazil chodce, který svým zraněním na místě podlehl.

Foto: Policie ČR
Článek

Mladík jel vozidlem Peugeot 306 v pravém jízdním pruhu, od Národní třídy k ulici 17. listopadu. Za křižovatkou ulic Matuškova a 1. Máje na vyznačeném přechodu pro chodce přední částí osobního vozidla narazil do muže neznámé totožnosti. 

Osmapadesátuletý muž po střetu s vozidlem utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče byla negativní, ale na drogy byl mladík pozitivní.

"Tester indikoval pozitivní hodnotu na amphetamin a methamphetamin. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. V dalším vyšetřování pokračuje havířovská služba kriminální policie," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že mladík bude čelit trestnímu stíhání ze spáchání nedbalostního přečinu ublížení na zdraví s následkem smrti, a to s trestní sazbou odnětím svobody na 6 měsíců až 4 léta. Obviněn bude také ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám