Hlavní obsah

Zástupcům Vysočiny se ve volejbalové extralize daří

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalová extraliga mužů a žen má za sebou již většinu zápasů a v obou soutěžích patří mezi nejlepší i hráči z Vysočiny.

Foto: web vkkpbrno.cz

S čísly 7 - Sabina Manšíková, 12 - Veronika Šnellyová, 15 - Věroslava Marešová, 13 - Romana Staňková

Článek

V mužské extralize je největší hvězdou rodák ze Světlé nad Sázavou, slavný syn slavné matky, Peter Pláteník, který hraje v Českých Budějovicích a patří k nejlepším přijímajícím smečařům v Evropě. Peter má na svém kontě i velké množství zápasů za reprezentaci České republiky a s volejbalem začínal v Havlíčkově Brodě pod trenérem Petrem Judou, který již dlouho dobu trénuje ve Velkém Meziříčí. Procestoval s ním několik zemí Evropy, namátkou zmiňme Turecko nebo Itálii.

I v Příbrami hraje zástupce, který prošel klubem z Vysočiny, Zdeněk Málek, druhý nejlepší přijímající hráč mužské extraligy. Mladý smečař patřil k nejlepším hráčům na tomto postu juniorské extraligy, kterou hrál ve Velkém Meziříčí, teď patří k oporám extraligové Příbrami.

Na soupisky mužských týmů se dostávají i mladí odchovanci týmů z Vysočiny, například Matěj Uchytil z Velkého Meziříčí, který hraje ve Zlíně. Na soupisce Brna je dvojice Martin Licek z Havlíčkova Brodu a Adam Rychetský z týmu ŠSK Demlova Jihlava.

Ženská extraliga má už od minulé sezony jasnou vévodkyni. Nejvíce bodující hráčkou extraligy je dívka z VK KP Brno Romana Staňková, hráčka, která s volejbalem začínala v Havlíčkově Brodě. V tomto týmu hraje také levoruká univerzálka Veronika Šnellyová, bývalá hráčka Havlíčkova Brodu a Demlovy Jihlava. Dále Sabina Menšíková, odchovankyně Bedřichova, a Věroslava Marešová ze Světlé nad Sázavou.

Ve statistikách nejlépe přijímajících hráček se na druhém místě drží Simona Hronová, hráčka TJ Sokol Šternberk, odchovankyně Sokola Bedřichov. Libero, které se drží za hvězdnou Markétou Chlumskou z Prostějova.

Tým SG Brno vede trenér Ondřej Marek, který trénoval i v Havlíčkova Brodě, odkud je i juniorská reprezentantka, Barbora Najbrtová, univerzálka týmu.

Vysočina je tedy v extralize více než vidět a ti nejlepší volejbalisté vyrůstají na Vysočině. Za všechny příklady můžeme jmenovat reprezentanty Martina Kryštofa a Michala Hrazdíru z Velkého Meziříčí nebo světového univerzála Jana Štorka, který vyrůstal v Telči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám