Hlavní obsah

Zápisy do 1. tříd se ve Frýdku-Místku uskuteční v polovině dubna

Novinky, Jana Matějíková

Zápis prvňáčků do základních škol zřizovaných statutárním městem Frýdek-Místek se uskuteční v pondělí 15. dubna a v úterý 16. dubna. Základní školy Chlebovice a Skalice využijí k zápisu jen jeden den, zápisy se v nich uskuteční pouze v pondělí 15. dubna.

Foto: magistrát FM

Zápisy do 1. tříd

Článek

Pro školní rok 2019/2020 se zapisují děti narozené od 1. 9. 2012 do 31. 8. 2013.

Zastupitelstvo města na základě ustanovení školského zákona vydalo Obecně závaznou vyhlášku č. 3/2017, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřizovaných statutárním městem Frýdek-Místek.

„Do spádové školy jsou přednostně přijímáni žáci s místem trvalého pobytu v příslušném školském obvodu, a to do výše povoleného počtu žáků uvedeného ve školském rejstříku. Dítě je samozřejmě možné zapsat i na jinou než spádovou školu, ovšem v takovém případě je nutné počítat s tím, že do ní nemusí být přijato. Záleží totiž na kapacitě školy,” připomenul náměstek primátora Pavel Machala.

Ve městě je 12 základních škol s kapacitou 6 655 míst. Kapacity škol jsou dostatečné a budou i od září 2019. Počet žáků ve školách v tomto školním roce je 5 119 z toho je 508 prvňáčků. V příštím školním roce by mělo do 1. tříd základních škol nastoupit přibližně 500 prvňáčků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám