Hlavní obsah

Zamilovaní se mohou prvomájově políbit pod rozkvetlým stromem na zámku Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednom z nejromantičtějších míst v Polabí, na zámku Loučeň, připravili pro všechny čerstvě i stále zamilované k 1. máji jedinečnou akci. V pátek se tou mohou políbit pod rozkvetlým stromem přímo v zámeckém parku. První máj je lásky čas.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Lidová moudrost praví, že ten, kdo se 1. května nepolíbí pod rozkvetlým stromem, tomu láska uschne. Na zámku Loučeň naleznete mnoho kvetoucích stromů, které jsou vhodné k této výjimečné příležitosti.

„Pro každý pár, který o svou lásku chce pečovat a postarat se, aby vzkvétala, máme připravenou mapku s vyznačením stromů, které jsou právě v plném květu. Naše stromy pamatují samotného knížete Alexandra, který byl velký milovník koní, koček, ale především ženské krásy,” uvedl Mgr. Vratislav Zákoutský, zámecký kastelán.   

Piknik v zámecké zahradě

Protože k zamilovanosti patří také romantika, přišli loučenští s nápadem spojit polibek pod rozkvetlým stromem v zámeckém parku s dalšími zážitky v přírodě. A zažít piknik na louce na zámku jistě potěší každou ženu.

Loučeňský zámecký park, v němž se snoubí historie se současností, patří k nejlépe dochovaným historickým parkům. Založený byl v roce 1831. Milovníci přírody a zábavy zde naleznou Labyrintárium, první v Čechách a jediné v Evropě, které se skládá z 11 labyrintů a bludišť. Jedná se o raritu, kterou jinde v České republice, ani v Evropě nenajdete.

Speciální májová čokoprohlídka

V případě, že zámecký park oslaví první máj deštěm, připravil zámek speciální čokoládovou prohlídku, při které můžete ochutnat ručně vyráběné čokoládové pralinky.

„Pro tento den, který je ve znamení lásky, jsme připravili čokoládovou prohlídku, jejíž účastníci budou moci ochutnat ručně vyráběné čokoládové pralinky ve tvaru srdíčka. Prohlídka se uskuteční v 17 hodin,” dodal zámecký kastelán.

Park bude v pátek 1. května otevřen od 10 do 17 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám