Hlavní obsah

Zámek Konopiště zve na ochutnávku delikates z doby Františka Ferdinanda d´Este

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku delikates z doby Františka Ferdinanda d´Este s ukázkou stolničení v I. okruhu prohlídky zámku (Slavnostní jídelna) připravil zámek Konopiště na tento víkend. Slavnost (nejen) ovocných knedlíků na zámku umožní ochutnat všem návštěvníkům jídla z dobového jídelního lístku v zámecké restauraci.

Foto: zámek Konopiště
Článek

Prohlídky interiérů zájemcům přiblíží život v době panování Františka Ferdinanda d’Este. Podívají se do reprezentačních a hostinských pokojů, i do soukromých pokojů Františka Ferdinanda a jeho rodiny, seznámí se s hlavními mezníky v historii zámku.

Z bohatých zámeckých sbírek je proslulá zejména kolekce historických zbraní chladné, palné, tak i zbroje povětšinou italské a německé provenience z 15. - 19. století a rovněž rozsáhlá sbírka mysliveckých trofejí, kterých je vystaveno přes 800 kusů. Na zámku je rovněž muzeum sv. Jiří a střelnice.

Pouze o víkendu 2. a 3. srpna se koná Slavnost (nejen) ovocných knedlíků. Návštěvníci mohou nahlédnout do jídelny s ukázkou stolničení a delikates z doby Františka Ferdinanda d´Este v I. prohlídkovém okruhu a ochutnat jídla z dobového jídelního lístku v zámecké restauraci, včetně jeho oblíbených ovocných knedlíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám