Hlavní obsah

Zájemci o práci v Rakousku a Německu mohou uspět i díky Úřadu práce v Českých Budějovicích

Novinky, Libor Šimánek

Bezplatná služba Úřadu práce ČR - EURES - bude nabízet práci v Rakousku a Německu ve spolupráci s rakouskými a německými zaměstnavateli. Akce proběhne v pátek 30. října od 9 hodin v hotelu VITA v Č.eských Budějovicích. Nutností je základní znalost němčiny. Individuální pohovory je třeba včas rezervovat.

Foto: Libor Šimánek

Pasov, Dolní Bavorsko - při poradenském dni se budou nabídky práce z velké části týkat právě tohoto místa.

Článek

Nabídky práce v rámci poradenského dne v Českých Budějovicích jsou určeny pro zájemce o práci všech věkových kategorií. Výhodu mají však mladí od 18 do 35 let. Ti mohou požádat o finanční podporu v rámci programu Your First EURES Job o příspěvek:

- na cestu na pracovní pohovor (až do výše 350 eur),

- na přesídlení do jiné země EU, Norska nebo Islandu (Německo 725 eur, Rakousko 1025 eur),

- nebo na jazykový kurz až do výše 1270 eur, nebo náklady na uznání kvalifikace do výše 500 eur.

Zaměstnavatelé také mohou žádat prostředky na zaškolení těchto mladých pracovníků, a to jak odborné, tak jazykové. Například čeští zaměstnavatelé mohou žádat příspěvek na zaškolení zahraničních pracovníků ze zemí EU, Norska a Islandu od 18 do 35 let věku až do výše 835 eur.

Další informace (včetně instruktážního videa a letáků v češtině)

Žádosti je nutno podat včas, ještě před uskutečněním dané skutečnosti - buď u partnera Your First EURES Job ve Švédsku (www.yourfirsteuresjob.se), nebo u partnera v Itálii (www.yourfirsteuresjob.eu).

Pro německé a rakouské zaměstnavatele je nezbytné, aby se zájemci o práci byli schopni domluvit německy při běžné komunikaci na pracovišti. Pokud máte zájem o více informací o Poradenském dni pro práci v Rakousku a v Německu v pátek 30. října v Českých Budějovicích, nebo si chcete zarezervovat individuální termín u jednotlivých firem - podívejte se na stránku www.jobdaycb.eures.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám