Hlavní obsah

Začalo Slovácké léto

Novinky, Jaromír Talák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 29. června začalo v Uherském Hradišti na Mariánském náměstí už jedenácté Slovácké léto, jako vždy plné sportu, hudby a zábavy.

Foto: Jaromír Talák

Pilířem Slováckého léta je už dlouhá léta kapela Argema.

Článek

Kouzelník a cvičení

Akce začala už o půl desáté. Na náměstí se shromáždily děti, které ten den dostaly vysvědčení. Za své výsledky si mohly zasoutěžit, vyzkoušet, jak se animuje nebo si zahrát hry. Zábava tím však nekončila.

Na scénu vstoupil profesionální mág Jiří Hadaš spolu s nejznámějšími školáky v naší zemi - Machem a Šebestovou ze 3. B. Pro malé diváky si kouzelník připravil nejen magické triky, ale také obří puzzle, školičku kouzel a nakonec i diskotéku. Na závěr dětského dne se děti pořádně rozhýbaly v rámci akce Hejbni kostrou s SVČ Klubko.

Tancovalo se, boxovalo i zpívalo

Po skončení dětského programu nastoupil Jambalo z Agamy. Fenomenální tanečník rozhýbal diváky do rytmu salsy, zájemci si mohli pak své nově nabyté zkušenosti prověřit v osm hodin na Afro Cuban Party, která se odehrála na Kolejním nádvoří u Reduty. Ještě předtím si ale mohli poslechnout koncert německé skupiny Scorpions revival. 

Ve stejnou dobu, kdy začala párty na nádvoří, se vyklidila beach arena a do ringu nastoupili boxeři - dva ženské páry a jeden mužský. Tribuna i okolí arény byly zaplněny a diváci povzbuzovali své favority nebo favoritky. 

Slavnostní zahájení proběhlo až ve 20:45, více než jedenáct hodin poté, co začaly dětské akce. Na pódiích vystoupila uherskohradišťská kapela Tabák a bigbíťácká Rocksoar. Od půlnoci pak probíhala v klubu No.6 diskotéka s DJ's Martinem Vlčkem a Vitexem.

Velké pískoviště

Slovácké léto je spolu s Letní filmovou školou nejnavštěvovanější letní akcí v Uherském Hradišti. Do města se každoročně sjíždí tisíce lidí. V tuto dobu je náměstí vždy zaplněno stánky nabízejícími jídlo a upomínkové předměty, pódium se přesune ze středu na konec náměstí a přivezou se kontejnerové domy. Především je ale doprostřed náměstí zbudován velký box, navezen písek a je zde zbudováno volejbalové hřiště, kde se odehrávají zápasy. Mimo volejbal si zde hrají děti nebo se konají další sporty. 

Ze Slováckého léta mají radost místní podnikatelé, kteří nechávají své podniky otevřené dlouho do noci. A mají k tomu dobrý důvod. Počet návštěvníků se totiž každým rokem zvyšuje. Roku 2008 jich bylo 5000, další rok 10 000 a v roce 2016 už 30 000.

Letošní Slovácké léto probíhá od 29. června do 8. července. 

Reklama

Výběr článků

Načítám