Hlavní obsah

Za nedělní nehody na Přerovsku mohl déšť a alkohol

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déšť a nezvládnutí řízení byly příčinami dopravních nehod, které se udály v průběhu neděle na Přerovsku. V jednom případě se za volant posadil alkohol.

Foto: Ilustrační foto PČR
Článek

První nehoda se stala v neděli kolem třetí hodiny ranní mezi obcí Čechy a Přerovem. Osmačtyřicetiletý řidič osobního fiatu po projetí zatáčky dostal na rovném úseku silnice smyk a sjel do příkopu. V dechu mu policisté naměřili nejprve 1,34 promile, posléze dokonce 1,63.

"Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Z havárie vyšel nezraněn, na voze vznikla desetitisícová škoda," uvedla tisková mluvčí přerovské policie Irena Urbánková. Podle ní nezodpovědnému opilci hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.  

Nehoda s lehkým zraněním  byla nahlášena v neděli kolem 16. hodiny v katastru Staré Vsi. "Šestatřicetiletá řidička nissanu jela ve směru na Říkovice. Po projetí mírné pravotočivé zatáčky vůz nezvládla, dostala smyk a narazila do stromu," popsala nehodu Urbánková s tím, že vzniklá škoda činí 61 tisíc korun. Záchranná služba ženu transportovala do přerovské nemocnice, kde lékaři diagnostikovali lehké zranění s dobou léčení do 14 dnů. 

K další nehodě vyjížděli dopravní policisté spolu s hasiči z Hranic před pátou odpoledne. Na komunikaci I. třídy za Hranicemi směrem na Rozvodí havarovala čtyřiadvacetiletá řidička VW Golf.

"Žena nezvládla řízení, sjela do příkopu a následně do odvodňovací stružky. Vůz se převrátil zpět na kola a zůstal stát na silnici," komentovala nehodu mluvčí. Příčinou byl v tomto případě silný déšť. Mladou ženu i s pětiletým synem převezla záchranka do hranické nemocnice. Podle lékařů utrpěla jen lehké zranění, dítě vyvázlo bez škrábnutí. Škodu policisté vyčíslili na 35 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám